
tugba sen
<100 takipçi
Çilekli Şarlot Pasta
Açıklama
Çilekli şarlot pasta, hafif ve kremsi yapısı ile damaklarda efsane bir tat bırakan bir tatlıdır. İki katmanlı olan bu nefis pasta, bisküvi tabanı ve zengin çilek kreması ile hazırlanarak özel günlerde veya çay saatlerinde sunulabilir. İçerisindeki taze çilekler, tatlıya ferah bir aroma ve renk katarken, vanilyalı kreması ile de mükemmel bir uyum sağlar.
Besin Değerleri- Kalori: 260-300 kcal (bir dilim için)
- Protein: 5-7 g
- Karbonhidrat: 40-45 g
- Yağ: 10-15 g
- Şeker: 20-25 g
- Çilek, yüksek antioksidan içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Vitamin C ve manganez gibi vitaminler açısından zengindir.
- Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemine katkıda bulunur.
- Labne peyniri, kalsiyum kaynağı olup kemik sağlığını destekler.
- Aşırı tüketildiğinde yüksek şeker ve kalori içeriği kilo alımına yol açabilir.
- Gluten intoleransı veya buğday alerjisi olanlar için uygunsuz olabilir.
- Şeker hastalığı olan kişiler için dikkatli tüketilmesi önerilir.
- Sağlıklı bireyler.
- Çikolata, süt ve tatlı severler.
- Özel günlerde misafir ağırlayanlar.
- Şeker hastaları.
- Gluten intoleransı olanlar.
- Böbrek hastalığı olan bireyler (yüksek süt ve şeker içeriği nedeniyle).
Çilekli şarlot pasta, geniş bir yaş yelpazesine hitap eder. Gençlerden yaşlılara kadar herkesin keyifle tüketebileceği bir tatlıdır. Ancak, küçük çocukların aşırı şeker tüketiminden kaçınmaları önerilir.
Hangi Kronik Hastalıklar İçin Uygundur?- Sağlıklı bireyler ve genel sağlık durumu iyi olan bireyler için uygundur.
- Şeker hastalığı.
- Gluten alerjisi veya intoleransı.
- Böbrek veya karaciğer hastalıkları olan bireyler.
Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 kahve fincanı ılık su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 7 çorba kaşığı un
- 6 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 2 paket (400gram) labne peyniri
- 1 paket vanilya esansı veya vanilya
- Yarım kilo çilek
- 1 paket Dr.Oetker meyveli sos
Hazırlama Adımları
- İlk olarak pandispanya için yumurta ve şekeri iyice çırpın.İçine su,un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye döküp önceden ısıtılmış fırında pişirin.Pandispanya fırından çıkar çıkmaz rulo sarıp soğumaya bırakalım.Çilekli sos için çilekleri yıkayıp saplarından ayırın.Bir tencereye alıp içine meyveli sosu koyup bir taşım kaynatın.Blendırdan geçirin.Soğumaya bırakalım.Soğuyan pandispanyayı açıp arasına meyveli sosu döküp tekrar saralım.Bu hali ile en az 3,4 saat dolapta bekletelim.Kreması için süt,şeker ve unu çırpıp pişirelim.Pişince içine vanilya ve labne peynirini çırpalım.Soğumaya bırakalım.Dinlenen pandispanyayı dolaptan çıkarıp 1 cm. kalınlığında dilimleyelim.Çukur büyük bir kaseye streç film serelim.Kek dilimlerini ortadan başlayarak kenarlara doğru dizelim.Ortasına kremanın yarısını dökelim.Üstüne kek dilimlerini yerleştirelim.Tekrar kremayı dökelim.Üstünü tamemen kek dilimleriyle kaplayıp streçle saralım.Bu haliyle 1 gece dolapta bekletelim.Servis sırasında ters çevirip soğuk sunalım.
Notlar
Yorumlar (0)
Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.
Giriş YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Şefe Sor
Bu tarif hakkında AI şefimize anında soru sorabilirsiniz.
Şefe soru sormak için giriş yapmalısınız.
Giriş Yap